Bra böcker - Favoriter just nu - Koppla av och njut!

Jag är Pilgrimen av Terry Hayes


En av de bästa böckerna jag läst!

Pilgrimen har dragit sig tillbaka. Underbarnet på den hemligaste organisationen inom amerikanska underrättelsetjänsten lever numera sitt liv som en vanlig man på Paris gator. Men han är den enda som ser sambanden mellan de bestialiska morden på olika platser i världen, när en perfekt plan rullas ut för att begå ett fruktansvärt brott mot mänskligheten.

1793 av Niklas Natt och Dag

Om du bara ska läsa en bok i år - läs denna. Historiskt om hur man levde i Stockholm år 1793. En slags deckarhistoria med spänning, personskildringar, livsöden. Grym, nådelös och en riktigt bladvändare.

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Bokens huvudperson Jana reser ner till Luleå för att få sin tvillingbror att komma på fötter och sluta sitt problematiska drickande. Efter hand avslöjas mer och mer vad som hänt under deras barndom och vi får lära känna den lilla hembyns befolkning. Underbart rakt på sak och trots allt elände, både rolig och spännande.

Butcher's Crossing av Johan Williams

USA i början av 1870-talet. Fantastisk miljöskildring och underbart språk. Känns som om man är där. Handlar om en ung man som efter några år på Harvard hoppar av för att ge sig ut på sitt livs dröm, drömmen om vildmarken. Boken skrevs redan 1960.